Zlato Arkony 1 - Juraj Červenák

Zlato Arkony 1 – Juraj Červenák

Zbav nás řádění Seveřanů, ó Pane… To byla slova, která počínaje sklonkem 8. století zněla v modlitbách větší části raně středověké Evropy. Evropy, která po prvních neblahých zkušenostech s napětím očekávala, kdy se opět rozezní zvony na poplach poté, co se z mlh vynoří drakkary s dračími hlavami na přídích. Čtenáři fantasy však mohou naopak začít jásat, neboť jim dračí lodě zvěstují tolik očekávaný návrat oblíbených hrdinů Rogana a Goryvlada.

Juraj Červenák: Zlato Arkony 1

Juraj Červenák: Zlato Arkony 1

Na Rujáně odjakživa vládli žrecové z Arkony. Touha po pokladech svatyně však přivedla na ostrov cizí hrdlořezy. Jejich lodě s dračími lebkami se vynořily ze severních mlh, z říše skryté před pohledy smrtelníků. Zaútočili, naplnili pobřežní vody těly rujánských obránců a obsadili ostrov.

Juraj Červenák: Zlato Arkony 2

Juraj Červenák: Zlato Arkony 2

Co si budeme povídat, Juraj Červenák je sadista. Pokud by někoho nepřesvědčil obsah jeho dosavadních knih, tak rozdělení skvělého románu Zlato Arkony na dvě části je zcela jasným dokladem, který nelze okecat. Trvalo to sice, ale naštěstí už je konec netrpělivostí okousaným tužkám, bezesným nocím, tendování k alkoholismu, poruchám příjmu potravy a problémům s koncentrací, neboť tolik očekávaná „dvojka“ už se nějaký čas hřeje na knihkupeckých pultech.

Černý Rogan 2 – Zlato Arkony

  • Autor:
  • Nakladatelství: Brokilon
  • Cena: 278 Kč
  • ISBN: 978-80-7456-149-8
  • Vyšlo: 13. 5. 2013

Nad Rujánou zní válečné rohy. Vojska z Volinu a Štětína míří na posvátný ostrov, aby ho ohněm a ocelí očistila od cizí havěti. Démoničtí potomci severských bohů jsou ale odhodláni udržet……

Číst více
EDITORIAL aneb soutěž o nejlepší redakční úvodník XB-1 (PR)

EDITORIAL aneb soutěž o nejlepší redakční úvodník XB-1 (PR)

K tradičnímu koloritu časopisu XB-1 patří bručivé stížnosti našeho šéfredaktora na povinnost psát pro každé číslo úvodník. Měsíc co měsíc, rok co rok, sami uznáte, že to není nic lehkého. Ovšem co kdybychom mu to společnými silami trochu usnadnili? Literární SF/F časopis XB-1 vyhlašuje první ročník zcela nové publicistické soutěže o nejlepší redakční úvodník. Šanci mají všichni odvážní čtenáři, a to hned ve třech různých kategoriích. Máme pro vás připraveny zajímavé knižní ceny, které vás jistě popoženou k tomu, abyste vzali své klávesnice útokem.

Nominace Akademie science fiction, fantasy a hororu za rok 2012

Nominace Akademie science fiction, fantasy a hororu za rok 2012

Skončilo hlasování prvního kola letošní ASFFH a přinášíme jeho výsledky. Doufáme, že pro vás budou zajímavé a třeba i podnětné při výběru knih. A samozřejmě vás srdečně zveme v sobotu 18. května 2013 od 15.00 do 16.20 na slavnostní vyhlášení Cen Akademie science fiction, fantasy a hororu, které proběhne na mezinárodním knižním veletrhu Svět knihy v Průmyslovém paláci na Výstavišti v Praze (střední hala, velký sál).

Nejfantastičtější zážitek roku 2012 – novoroční FP soutěž

Nejfantastičtější zážitek roku 2012 – novoroční FP soutěž

Rok 2012 je za námi. Dle čínského horoskopu měl být rokem zlomovým, plným změn a nových příležitostí. Věříme, že pro vás, fanoušky fantastiky, byl rovněž rokem skvělých čtenářských, filmových, seriálových či herních zážitků a nezapomenutelných akcí a setkání. Určitě je však něco, na co vzpomínáte nejraději. Podělte se s námi a soutěžte o jednu z osmi skvělých cen v naší velké novoroční soutěži!

1 2