Seriálový seriál 4 - Pravá krev

Seriálový seriál 4 – Pravá krev

Vítejte v Bon Temps. Je to zapadákov, jasně, navíc jižanský, panenkomarjá… ale je tu zábava. Ne, nemluvím o tom, že Frank souloží s aligátorama a vlastní dcerou, nebo že Lucy bije svého přítele. To bylo tehdy, když se upíři rozhodli, že odhalí svou existenci světu. Přišli i k nám a jeden z nich si začal románek s tou blonckou od Merlotta, se Sookie Stackouse. Tak to začalo…

Seriálový seriál - Dresden

Seriálový seriál – Dresden

Detektivních seriálů a nejrůznějších kriminálek běží v bedně celá řada, jenže málo co dosahuje kvalit starého dobrého House, Dextera nebo 24 hodin (dosaďte za proměnnou dle libosti). Samostatnou kapitolou je pak každoroční letní okurková sezóna, kdy si díky televizním prázdninám můžeme pravidelně nostalgicky vychutnat tzv. prověřenou klasiku. Jenže ne nadarmo se říká „dobrého pomálu.“ Ony i ty nejlepší fláky se časem přejí a třeba na takovou Julii Lescautovou nebo Kobru 11 si člověk dříve či později (no, spíše dříve) vypěstuje něco jako alergii. Proto může být nejen pro našince osvěžující, když se do detektivního guláše zamíchá něco ezoteriky a magie. A výsledkem je… Dámy a pánové, Dresden!

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex

Sousloví Ghost in the Shell jistě není čtenářům neznámé, ostatně výborný postkyberpunkový film z roku 1995, natočený podle stejnojmenné mangy Masamune Shirowa z let 1989-1991, do detailů vykradli bratři Wachovští pro svůj vlastní film Matrix. Diváci si museli počkat dlouhých sedm let, než se dočkali dalších pokračování ze světa Ducha ve skořápce. Ale stálo to za to.