Reportáž z Tolkienconu

Reportáž z Tolkienconu

Nový rok pro fanoušky Tolkiena přináší hned zkraje jednu ze stěžejních událostí – Tolkiencon. Možná v posledním roce existence planety tak, jak ji známe, začínal con v pátek, a ještě k tomu třináctého, a pokračoval až do neděle. Hned na úvod byla v programu avizována oslava desátého výročí conu aneb Dlouho očekávaný dýchánek, a tak se poprvé po mnoha letech slavilo opravdu ve velkém. Hostina se vystrojila v tělocvičně, pořadatelé zajistili něco k sezobnutí, a krom toho mnoho hodujících s sebou přineslo něco z vlastní kuchyně, takže se hodovalo skutečně ve velkém hobitím stylu.

Únorová Pevnost opět na stáncích (PR)

Měsíc s měsícem se sešel a stejně neodvratně jako sníh a zima dorazilo i nové číslo Pevnosti, tentokrát věnované Alexandrovi Makedonskému. Najdete v něm nejen recenzi Stoneova velkofilmu, ale také Alexandrův velký historický portrét, zajímavosti a mýty, které se kolem něj nabalily, a také rozbor neznámých bitev. Nebude chybět reportáž z Tolkienconu a jako vždy várka literárních a filmových novinek.

Polemika – Není Pevnost spíše slabost?

Jistě jste si, milí čtenáři a příznivci Fantasy Planet, všimli článku, který se tu před časem na velmi krátkou dobu objevil a jehož autorem byl Ondřej Jireš. Pokud ne, najdete jej na Neviditelném psu. Autor článku vysvětluje souvislosti a důvody odchodu některých členů z redakce Pevnosti…

Tolkiencon 2013

Tolkiencon 2013

Vy jste ještě nikdy nebyli na Tolkienconu? Akce, která původně vznikla jako jednorázová oslava 111. narozenin J. R. R. Tolkiena, kterou si však její návštěvníci natolik zamilovali, že vloni se slavilo jubileum a jeden rok dokonce byly její brány pro velký zájem otevřeny jen na pozvání? To musíte příští rok napravit! Pokusíme se vás nalákat zážitky, které bylo možné prožít letos. 🙂

Imladris 1/2010 – soutěž O lahvičku miruvoru

Imladris je stálicí české fanouškovské scény, která se zaměřuje na nesmrtelné dílo J. R. R. Tolkiena. Již dvanáct let vychází na české scéně a nyní vstupuje hrdě do dalšího roku. Když říkám hrdě, tak tím myslím skutečně hrdě, protože se obálka, na které Boromir likviduje skupinku skřetů, blýská zářivými barvami. K mání je také černobílá verze, ovšem kdo si chce udělat radost, vřele doporučuji koupi té barevné, už jenom pro vychutnání obálky, která v ochuzenější variantě trochu ztrácí.