Muzeum Karla Zemana

Muzeum Karla Zemana

Nebudu vám popisovat osobnost Karla Zemana. Většina z vás (hlavně zkušenější ročníky) přišla s jeho genialitou do styku nejednou. Ti, kterým jméno jednoho z největších a nejznámějších českých režisérů nic neříká, šup k nápravě chyby, anebo právě do muzea, kde je o panu Zemanovi informací bohatě, stejně jako o jeho filmech. Vždyť Cesta do Pravěku, Baron Prášil, Vynález zkázy či Čarodějův učeň dosáhli celosvětového věhlasu a jsou součástí zlatého fondu tuzemské kinematografie. O to víc nás mohlo dlouho mrzet, že je u nás mistr lehce opomíjen.

Jak si užít fantastický víkend

Jak si užít fantastický víkend

Vypadá to, že nás čeká (snad) poslední pořádně mrazivý víkend, než se konečně definitivně ohlásí jaro. Pro někoho to možná bude poslední příležitost zajet si zalyžovat na hory nebo si prostě jen ještě na chvíli užít sněhové nadílky. Pro některé ale takové chladné dny znamenají příjemný pobyt doma, s knihou, hrnkem teplého čaje a pěkným výhledem na zasněženou krajinu za oknem. Tak proč si to lenošení ještě trochu nezpříjemnit, neoprášit třeba staré deskovky a zahrát si nějakou tu hru s rodinou či přáteli? Anebo vyrazte do Muzea Karla Zemana!

Knihovna a CONiáš – problém nejenom jedné akce

Těchto pár řádků berte, milí čtenáři, nikoliv jako organizátorské zhodnocení a pochválení jedné akce, ale spíš jako náměť k zamyšlení a diskuzi. Rád bych nastínil různé problémy, které spolu souvisí třeba jen okrajově – a jejichž spojnicí je právě zmíněný CONiáš.