Magie pro každého - Jiří Pavlovský

Magie pro každého – Jiří Pavlovský

Po přečtení anotace a okouknutí obálky prvního dílu série Kladivo na čaroděje jsem jakožto řadový konzument usoudil, že to bude asi něco o magii, zombíkách a že by to mohla být celkem legrace. Ale vlastně – proč ne? Pokud mi paměť slouží, nic podobného se v naší malé kotlině ještě neurodilo.

Jiří Pavlovský: Město mrtvých (Kladivo na čaroděje 2)

Jiří Pavlovský: Město mrtvých (Kladivo na čaroděje 2)

Pokud bojujete s někým, kdo je mocnější a silnější než vy, máte jediný způsob, jak ho přesvědčit, aby vás nezabíjel. Pomocí starého dobrého vydírání. Jenže jediný trumf, který může Felix Jonáš sehnat, jediná věc, která mu může zachránit život, leží pohřbená v zemi. Na útulném malém hřbitově ve městě, které se až příliš drží stranou veškerého ruchu. Ve městě, které nemá moc rádo nezvané návštěvy. Zvláště ne ty, které se toulají kolem hřbitova.

Ondřej S. Nečas: Kruté stroje

Ondřej S. Nečas: Kruté stroje

Zdánlivě banální případ vraždy tří lidí, kteří zřejmě věděli příliš mnoho,
se povážlivě komplikuje, když na scénu vstoupí démoni ovládající stroje a v
novinách se objeví podivný zašifrovaný inzerát skrývající vodítko k
mimořádně cennému kouzlu.

Vidíme jen výjevy – IV. (únor/březen)

Tak, nejstudenější měsíc máme za sebou a již brzy se všechno pomalu, ale jistě začne probouzet k novému životu. Mrazivý leden byl ideálním obdobím zalézt si s knížkami pod peřinu a dočíst všechno, na co během uplynulého roku nebyl čas. Nových titulů totiž moc nevyšlo. Nyní jsou ale nakladatelé po zimním spánku opět v plné síle a chystají spoustu lahůdek.