Fantasy Planet slaví a přináší příběh na pokračování

Fantasy Planet slaví a přináší příběh na pokračování

Zdá se to neuvěřitelné, ale Fantasy Planet zahájila druhou etapu své existence již před čtyřmi lety. Vzpomínáte na první úvodník Druhý úsvit Fantasy Planet? Jako poděkování za vaši přízeň jsem si pro vás připravili spoustu dárečků (i netradičních), z nichž ten nevýraznější bude příběh na pokračování od Jiřího Mazurka (autor několika knih od Strak na vrbě a z Edice Pevnost), který začne vycházet na našich stránkách od listopadu.

Corum – Knieža v šarlátovom plášti, zabudnutý hrdina fantasy

Občas nám v redakčním mejlu přistanou zajímavé texty – a my vám s radostí přinášíme ten od Tomáše Karľa. Děkujeme!!

V súčasnosti patria diela žánru fantasy medzi tie najobľúbenejšie. Pána Prsteňov, Harryho Pottera alebo Hru o Tróny poznajú aj ľudia, čo fantazijné diela nemôžu ani cítiť. Avšak okrem Froda Bublíka, čarodejníckeho chlapca existujú aj hrdinovia, ktorým nedostalo pozornosti, ako by si zaslúžili. Medzi takých patrí aj Corum Jhaelen Irsei, známy predovšetkým skôr narodeným ,,fantasyfilom“.

Legendy z Warcraftu potřetí: Pomsta, kouzlo lovu a sváteční zázraky

Ve světě Warcraftu umírá každý den mnoho bezejmenných hrdinů. Zabiti bandity, nájezdníky, rozsápáni dravou zvěří nebo hnáni touhou po pomstě končí své životy bez toho, aby získali byť jen špetku slávy. Jsou ovšem i tací jejichž jména znají všichni široko daleko – ale stát se legendou vyžaduje mnoho snahy a udatných skutků.

Pevnost 02/2023: Strašidelný únor

Z únorové nabídky Pevnosti se zdá, že tento měsíc přeje především hororovým a děsivým příběhům. Ovšem nejen strachem je člověk živ a pevnostní redaktoři jsou si toho velmi dobře vědomi, proto přibalili kupu dalších zajímavých tipů od zajímavých románů přes komiksové pecky až po několik herních doporučení.

Pevnost 04/2022: Brumbál, Malaz a další pecky

S dalším měsícem tady máme i nové číslo Pevnosti s pořadovým číslem čtyři. A že se opět máte na co těšit! Pevnostní posádka vás vezme do filmového světa Harryho Pottera, představí nové vydání Malazské knihy padlých, vyzpovídá několik známých lidí, nabídne dvě povídky a k tomu všemu ještě přibalí jednu bombastickou přílohu!

Skalpy 1: Dneska na Západě

Skalpy 1: Dneska na Západě

V rezervaci to nikdy nebylo žádný leháro. Platilo to na konci 19. století stejně jako dnes. Některé věci se prostě nemění. Rezervace znamená svrab, špínu, chlast, drogy a krev. A dneska taky byznys. Nevěříte? Jason Aaron vás o tom hravě přesvědčí.

Mýty 3: Láska jako z pohádky

Mýty 3: Láska jako z pohádky

Bylo nebylo, za devatero horami, za devatero vodami se nacházelo město zvané Mýtov a v něm žily byly mýty. Teda, ve skutečnosti to nebylo ani za devatero horami, ani za devatero vodami, ale vlastně jen za jedinou louží, byť opravdu Velkou. V samotném New Yorku. A díky panu Vigovi, v šarlatu oděném čaroději první kategorie, se do této pečlivě skrývané části města, kam se našinec na mou duši jen tak nedostane, můžeme vypravit už potřetí.

1 2 3