Dračí mor - Rečková Jana

Dračí mor – Rečková Jana

Mladý student medicíny Nicolas je ze své každodenní rutiny ve středověké Praze odcizen do světa obývaného draky, bojujícími s neznámou epidemií, která v lepším případě postiženého jen zmrzačí, v horším rovnou usmrtí. Jsou původci pandemie unášení lidé, nebo organismy, přirozené v dračím světě? A dá se v těchto pochmurných časech zažít aspoň kousek štěstí a radosti?

Psát se člověk naučí jedině psaním, tvrdí spisovatelka Jana Rečková

Kdo by neznal Janu Rečkovou? Autorku, která už vydala přes dvacet románů a přes stovku povídek v žánrech sci-fi, fantasy i hororu. Nenajdete periodikum či zásadnější antologii, kde by se neobjevilo její jméno. Nosí titul Lady fantasy, je držitelkou několika Mloků a Ikarů i nominací na cenu Akademie SFFH.V době, kdy vstoupila do světa literární fantastiky, se v něm tolik ženskými autorkami nehemžilo jako dnes, a působila tak trochu jako zjevení, nad kterým mnozí žasli. A přitom ona sama se vyznačuje až přehnanou skromností a sebekritikou.

Dračí zloději - Jana Rečková

Dračí zloději – Jana Rečková

Jana Rečková je stálice české fantastiky, knih jí vyšla už pěkná řádka. Se světem Dračích zlodějů jste se mohli seznámit v antologii Legendy: Draci, autorka však ve své volné trilogii zamířila více do minulosti. Svět knihy tak odpovídá období páry naší reality.

Dračí zloději

Dračí zloději

  • Autor:
  • Nakladatelství: Straky na vrbě
  • Cena: 235 Kč
  • ISBN: 978-80-87364-33-8
  • Vyšlo: 19. 11. 2012

Bílá křídla z legend se rozpínají a ožívají, mluví se o tom, že kdosi zahlédl pradávné nesmrtelné draky. * Přestane být nad sídelním Latralem bezpečno? * Fiiniskar se vydává až do daleké……

Číst více
Dračí mor

Dračí mor

  • Autor:
  • Nakladatelství: Straky na vrbě
  • Cena: 225 Kč
  • Vyšlo: 10. 5. 2011

I draci mohou onemocnět. A zemřít. Není proto divu, že potřebují lékaře. I když je to obyčejný… člověk. * Příběh, odehrávající se v minulosti světa vynikající povídky Hic sunt dracones, která vyšla ve sborníku……

Číst více
Předvánoční nadílka nakladatelů

Předvánoční nadílka nakladatelů

Zapátrali jsme v edičních plánech a přinášíme přehled toho, co čtyři silní hráči – Straky na vrbě, Laser-books, Fantom Print a Triton – na poli fantastiky chystají pro předvánoční trh. Můžeme se těšit na pokračování oblíbených sérií i samostatné knihy, očekávanou antologii i knihu, která vychází, slovy nakladatele, „po téměř desetiletém úsilí“.

Výsledky Velké novoroční soutěže FP

Výsledky Velké novoroční soutěže FP

Ve druhé polovině ledna jsme uspořádali soutěž, v níž jste nám posílali žebříčky nejlepších loňských knih a komiksů, samozřejmě z fantastického žánru. Mile jste nás překvapili – jak účastí (103 soutěžících), tak nominovanými tituly. Máte dobrý vkus. 🙂 Jaké knihy se umístily na předních místech a kteří čtenáři vyhráli naše skvělé ceny? To vše najdete v následujícím článku…

Magazín F&SF - Podzim/Zima 2010 - ed. Šust Martin

Magazín F&SF – Podzim/Zima 2010 – ed. Šust Martin

Čekání na nový Magazín Fantasy & Science Fiction je s postupem času stále delší. Zatímco první dva ročníky vycházely s odstupem dvou měsíců, postupně se prodleva zvětšovala až na nynější dvě čísla ročně. Naštěstí se současně zvyšoval i počet stran, takže nyní má magazín formu takřka sborníkovou. Užijme si tedy na následujících řádcích tento svátek soudobé anglofonní fantastické povídky.

1 2