Zůstaň se mnou

Zůstaň se mnou

Jistě jste slyšeli již bezpočet diskuzí na téma, co vás čeká, až jednou odejdete navždy. Ale možná vás také zajímá, jak vnímají své okolí lidé ležící v kómatu. Svůj tragický příběh nám v knize Gayle Formanové vypráví sedmnáctiletá Mia, která jednu takovou zkušenost právě prožívá.

Stíny jsme a stíny zůstaneme

Stíny jsme a stíny zůstaneme

Populární urban fantasy série Nástroje smrti už se sama o sobě vyrovnává s hromadou magie, démonů a kde čeho. A teď si představte, že to celé vezmete a zasadíte do viktoriánského Londýna. Protože právě tam se odehrává prequel, z nějž letos vyšel první díl.

Otázky pro Marka Bergera a Ondřeje Kavalíra, tvůrčí tým komiksu Octobriana

Pro velkou část čtenářů bude první ryze česká superhrdinka, Octobriana, velkou neznámou. A právě proto jsme se rozhodli vyzpovídat osoby nejpovolanější, Marka Bergera a Ondřeje Kavalíra, kteří dali téhle hrdince „novodobou“ slušivou komiksovou podobu. Dozvíte se, kolik za tím vším stálo práce a bádaní, proč není Octobriana „tuctovka“ jako hrdinové z Marvelu a DC i jaké má tvůrčí duo plány do budoucna.

„Člověk by měl psát o něčem, co aspoň trochu zná a co má rád.“, říká v rozhovoru nejen o Mýtoversu Martina Eretová

Jméno Martiny Eretové mohou mít čtenáři spojeno spíše s kriminalistikou (ať již tou televizní, nebo podcastovou) než s fantastikou. Ale první díl Mýtoversa je na světě a vypadá vážně skvěle, což je skvělá příležitost položit Martině Eretové pár otázek. Díkybohu, obešlo se to bez vražd!

Kostischrány

  • Autor:
  • Nakladatelství: Host
  • Cena: 399 Kč
  • ISBN: 978-80-275-1793-0
  • Vyšlo: 14. 11. 2023

Ne všechny mrtvoly zůstanou pohřbeny navěky. Sedmnáctiletá Ryn se od smrti svých rodičů živí jako hrobnice v odlehlé vesnici na úpatí drsného a smrtelně nebezpečného pohoří, které kdysi bývalo domovem fae.……

Číst více

Stíny Halloweenu, aneb: „Koledu, nebo něco provedu!“

Právě jako mají své výjimečné magické vlastnosti a zákonitosti určitá místa, vládnou jimi bezesporu i určitá období roku. Není sebemenších pochyb že jedním z nejprůkazněji všeobecně respektovaných magických dnů je právě Halloween, také kupříkladu označovaný jako Samhain, připadající na podzimní večer a noc ze 31. října na 1. listopadu.

1 2 3 22