Ukázka z knihy Stopy krve

Upíři jsou in! Nakladatelé jdou s dobou a téměř každý teď má nějakou tu upírskou sérii. Mezi ty nejúspěšnější jistě patří i Krevní pouta od Tanye Huffové, která u nás vydává Brokilon. Nedávno se objevil již druhý díl, Stopy krve, na nějž jsme ve čtvrtek publikovali recenzi od Borise Hokra. Dnes vám přinášíme ukázku z první kapitoly…

Richard A. Knaak: Záplavy krve (Minotauří války 2)

Richard A. Knaak: Záplavy krve (Minotauří války 2)

Zatímco zuří Válka duší a minotauří princezna Maritia se blíží ke štítu okolo elfské země Silvanest, otřásá se minotauří impérium v základech. Císařovna Nefera čím dál více podléhá vlivu temnoty a společně se svou legií mrtvých, která může proniknout kamkoli, posiluje pomocí krvavých obětí svou moc i vliv. A v zlobří zemi Kernu se začíná probouzet povstání minotauřích otroků nebývalého rozsahu…

Ukázka z knihy Strážcové Varadínu

Krátce před vydáním je jedna z nejočekávanějších knížek letošního roku – první díl cyklu Dobrodružství kapitána Báthoryho od Ďura Červenáka, nazvaný Strážcové Varadínu. Křtít se bude na brněnském Fénixconu a v obchodech by se měla objevit 10.12. Nechte se k možnému vánočnímu dárku inspirovat ukázkou…

Ukázka: Proměna

Nakladatelství Fantom Print přináší rozjezd nové ságy od spisovatelky Carol Bergové. Říkáte si, další sága o tom samém? Tentokrát ne, Proměna není žádná další “putovací” fantasy. Přečtěte si ukázku.

Ukázka: Dům mrtvých

První díl epické fantasy Měsíční zahrady od Stevena Eriksona se u nás setkal s kladným ohlasem. Ještě letos by měl vyjít díl druhý s názvem Dům mrtvých, z kterého si již teď můžete přečíst ukázku.

Na billboardech se objevila záhadná ruka (PR)

Na billboardech se objevila záhadná ruka (PR)

Médii se dnes rozletěla zpráva, že se na billboardech po celém světě začala objevovat záhadná dlaň s nataženými prsty. O co jde, bylo velmi těžké zjistit, protože na reklamních plochách chybí jakýkoliv text či logo. Až najatí detektivové po několika hodinách usilovné práce zjistili, že stopy vedou do České republiky, malé země uprostřed Evropy. Na tamější trh se totiž chystá absolutní trhák – nová kniha nejlepšího spisovatele současnosti Jiřího Pavlovského, která má na obálce právě tuto dlaň.

Markus Heitz: Krvavé brány

Markus Heitz: Krvavé brány

Mistr epické fantasy je zpět s temným thrillerem ze současnosti! Německý bestsellerista Markus Heitz je tuzemským čtenářům znám především jako autor úspěšných epických fantasy ság Trpaslíci, Legendy alfů a Ulldart – Doba temnoty. Částí své tvorby se ale rovněž věnuje subžánru urban fantasy, který obohacuje o výrazné hororové prvky.

Krumpáč a motyky – Holub Zbyněk

Hlavními hrdiny třetí knihy z herního světa Asterionu jsou čtyři postarší hrobníci z albirejského hřbitova. Nedejte se mýlit, nejsou to žádní bezmocní staříci, krumpáčem a motykami vládnou opravdu bravurně. Bleskurychle jimi dokáží jak vykopat hroby, tak z nepřátel udělat jejich nové obyvatele. Poklidný život nad půllitry Černého skřeta a partiemi péťangu je ale jednoho dne náhle přerušen a oni se vydávají na dalekou cestu, aby přinesli zpět ukradený artefakt a otestovali, jaké pivo točí jinde.