Trochu jiná Šípková Růženka

Trochu jiná Šípková Růženka

Možná jsme si zvykli, že v pohádkách vše dobře dopadne, a neptáme se, proč tomu tak je. Neil Gaiman nás v tom ale nenechá a svým osobitým způsobem odpovídá na otázky, které jsme se báli si položit. Jeho Spáčka a vřeteno je dalším počinem spolupráce s ilustrátorem Chrisem Riddellem, a to nadmíru vydařeným.

(Ne)šťastné konce - Hines Jim C.

(Ne)šťastné konce – Hines Jim C.

Pohádky. V dětství jsme je slýchali všichni, ale když se k nim jeden vrátí v pozdějším věku, kolikrát se nestačí divit. Upálené stařenky, královny, které se utancují v rozžhavených železných střevících, a exmanžely naporcované a naložené v krvavém láku si nezadají s leckterým hororem. Není se čemu divit, že člověka občas napadne, jak by to vypadalo v „reálu“. Jima C. Hinese to napadlo také.

Reportáž z Fénixconu

Fénixcon 2009 je minulostí, v různých reportážích a povídáních však bude žít ještě dlouho. Třeba proto, že se i letos do Brna slétla spousta osobností. Nebo že že se organizátorům opět povedlo sladit téma přednášek, kostýmů a jiných malý, ale milých vychytávek. Na FP se za Fénixconem ohlédne Petr Bouda, tajemného hlasu v kurzivním pozadí se zhostila Pavla Lžičařová. Zavzpomínejte či se nechte pro příští rok inspirovat. Určitě to bude stát opět za to…