Tři dny do nikdy - Powers Tim

Tři dny do nikdy – Powers Tim

Tim Powers u nás nemá nic jistého. Většina jeho románů byla příznivě přijata, některé, i z důvodu nakladatelských přešlapů (špatný překlad a korektury), se však vůbec nechytly. V poslední době se však zdá, že se autor dostává zpět na výsluní čtenářského zájmu. Tři dny do nikdy ovšem spadají spíš do Powersovy okultní sci-fi tvorby a právě ta románem Poslední výzva čtenáře příliš nezaujala. Pojďme se tedy podívat, jaká kniha je.

Tim Powers: Tři dny do nikdy

Tim Powers: Tři dny do nikdy

Když v roce 1939 řekl Albert Einstein Franklinu Rooseveltovi, že je možné zkonstruovat atomovou bombu, neřekl prezidentovi o svém dalším objevu, tak mimořádném a nebezpečném, že zůstal tajemstvím… až dosud.

Silou svého zraku – Powers Tim

Silou svého zraku – Powers Tim

O Powersovi nebylo dlouho slyšet, až najednou došlo k tomu, že se jeden z jeho románů stal předlohou pro čtvrté Piráty z Karibiku. Tu se objevila na trhu předloha v luxusní podobě a nakladatelé se odhodlali k vydání dalších dvou titulů. O Třech dnech do nikdy jsme se bavili před časem, dnes máme na programu předvánoční novinku od Laser-books Silou svého zraku.

Tři dny do nikdy

Tři dny do nikdy

  • Autor:
  • Nakladatelství: Triton
  • Cena: 299 Kč
  • Vyšlo: 26. 4. 2011

Když v roce 1939 řekl Albert Einstein Franklinu Rooseveltovi, že je možné zkonstruovat atomovou bombu, neřekl prezidentovi o svém dalším objevu, tak mimořádném a nebezpečném, že zůstal tajemstvím… až dosud. Když dvanáctiletá Daphne……

Číst více
Ediční plán nakladatelství Triton - 1. pololetí (PR)

Ediční plán nakladatelství Triton – 1. pololetí (PR)

Kromě pěti již avizovaných titulů (najdete je zde), které vyjdou v druhém únorovém týdnu, chystáme pro první pololetí tohoto roku další zajímavé tituly. Vzhledem ke skutečnosti, že mnoho slibovaných titulů z loňského roku bylo z různých důvodů přesunuto na rok letošní, nechceme slibovat více, než můžeme splnit, a proto zde uvádíme jen ediční plán pro první pololetí. Jeho podoba však není definitivní. Tituly jsou řazeny abecedně, nikoliv podle termínu vydání.

Ediční plán nakladatelství TRITON (PR)

Nakladatelství Triton připravilo na rok 2010 pro své čtenáře zejména pokračování úspěšných sérií, ale také několik nových titulů, které v zahraničí získaly prestižní ocenění. Ediční plán není v definitivní podobě – pokud jste zde nenašli své oblíbené autory, neznamená to, že se jich letos nedočkáte. Některé tituly ještě v průběhu roku přibudou, protože nechceme vytahovat všechna esa z rukávu a zároveň slibovat nesplnitelné.

Vidíme jen výjevy - XI. (duben/květen)

Vidíme jen výjevy – XI. (duben/květen)

Milí čtenáři, v dubnu a květnu si doporučujeme vzít do knihkupectví batoh, protože tak našlapané Výjevy jsme už dlouho neměli. A nejen co se týče kvantity – nové tituly autorů jako je Powers, Mignola či Gibson mluví za vše. A pokud byste se nemohli rozhodnout, pro co sáhnout, vyjádření autorů, překladatelů či redaktorů, které jsme k připravovaným knihám exkluzivně získali, vám pomůžou. Přejeme úspěšný lov!

Ediční plán nakladatelství Laser-books (PR)

Ediční plán nakladatelství doslova překypuje zajímavými tituly. Chybět nesmí slavná a oblíbená jména jako Dan Simmons, China Miéville, Orson Scott Card, William Gibson, Tim Powers nebo editorská hvězda Gardner Dozois. Ovšem dočkáte se i knih od nadějných nováčků, stačí snad zmínit Scotta Lynche, Johna C. Wrighta, Daniela Abrahama, Jaye Lakea či Elizabeth Bearovou. Každý si tak bude moci vybrat z tradičně bohaté a různorodé nabídky nakladatelství Laser-books.

Magazín F&SF – Zima 2008 – ed. Šust Martin

Česká mutace Magazínu Fantasy and Science Fiction nemá v nadcházející krizi na růžích ustláno. Potýká se poklesem prodejnosti, který by mohl z dlouhodobého hlediska znamenat utrum. Tak se pojďme pokusit oživit tento výjimečný projekt, díky němuž se co čtvrt roku setkáváme s klasickou americkou povídkovou produkcí, kterou nám čeští autoři v pravdě nenadělí.

1 2