Sekera a skála, meč a žár – Robert M. Wegner

Sekera a skála, meč a žár – Robert M. Wegner

Když se řekne polská fantasy, drtivá většina českých fanoušků tohoto literárního žánru okamžitě unisono vyhrkne: Andrzej Sapkowski! Obliba duchovního otce zaklínače Geralta z Rivie je v českých zemích opravdu neotřesitelná. Větší váhání ovšem nastane, pokud by se měl jmenovat ještě někdo další. Jistě, všichni známe i další velká jména polské fantastiky. Nemalé oblibě se u nás těší např. Andrzej Pilipiuk, Konrad Lewandowski nebo Jarosław Grędowicz. Myslím, že se nespletu, když řeknu, že na žádného jiného autora ale nepřísahá takové množství oddaných čtenářů jako právě na Sapkowského. Položme si proto kacířskou otázku: je vůbec možné, aby byl Mistr z pomyslného trůnu někdy sesazen?

Robert M. Wegner – Šíp a vítr, dýka a moře

Robert M. Wegner – Šíp a vítr, dýka a moře

Kniha, která je existujícím důkazem, že Sapkowski rozhodně není jediný Polák, při zvuku jehož jména by měl bibliofil zastříhat ušima, konečně dorazila i do tuzemských zeměpisných šířek, dva roky po díle prvním. A s ní se vrátila i dálka a ideály opravdové cti a bratrství, které Meekhánské příběhy tvoří stejně přirozeně jako desítky různých etnik, barevností a životem připomínající karnevalové konfety rozfoukané podzimním větrem. Neměla by nikomu uniknout.

Soutěž o knihy Roberta M. Wegnera

Tentokrát soutěžíme o knihy Roberta M. Wegnera Sekera a skála, meč a žár a Šíp a vítr, dýka a moře. Za ceny děkujeme nakladatelství Laser-books. Odpovědi posílejte do středy 25.9. včetně na……

Robert M. Wegner: Šíp a vítr, dýka a moře

Robert M. Wegner: Šíp a vítr, dýka a moře

Nic nenadchne tak jako čistokrevná akční fantasy. Jistě, postrádá filozofický přesah a všechny ty hrozně důležité věci, bez kterých se intelektuálové neobejdou, ale jedno se jí upřít nedá. Dokáže vzbudit hluboko ukryté emoce, které pod nánosem civilizačního vývoje zakrněly. Zadupat nepřítele do prachu spálené země možná není úplně nejlepší způsob komunikace, ale zaručeně funguje, když chcete někomu říct, že si má sbalit svých pět švestek a táhnout tam, kam slunce nesvítí. Ano, je to barbarské, primitivní a divošské. Ale kruci, jak euforické!

Sekera a skála, meč a žár

Sekera a skála, meč a žár

  • Autor:
  • Nakladatelství: Laser
  • Cena: 289 Kč
  • ISBN: 978-80-7193-342-7
  • Vyšlo: 5. 12. 2011

Meekhánská Říše zahrnuje mnoho národů, ale má i mnoho nepřátel. Naštěstí však i Horskou stráž, která na Severu v boji s nepřáteli dokáže téměř nemožné. Ovšem dodržování neobvyklých kmenových tradic Yatecha z jižního kmene Issarů……

Číst více
Šíp a vítr, dýka a moře

Šíp a vítr, dýka a moře

Když se objevila první kniha Roberta M. Wegnera, bylo jasno hned v několika věcech. Třeba v tom, že polská fantasy má novou hvězdu. A taky v tom, že u Wegnera se za přirovnání třeba k Eriksonovi nebo Abercrombiemu nemusíme stydět. Ano, bylo vidět, že se ještě musí učit, ale už z první do nás sázel pecku za peckou. A nyní konečně přichází s druhou knihou. A ano, je ještě lepší, než byla jednička!

Ediční plán nakladatelství Laser-books - listopad 2011 (PR)

Ediční plán nakladatelství Laser-books – listopad 2011 (PR)

Říjnový plán nakladatelství Laser-books se sice jednou položkou přelil do listopadu, ale už teď se připravují další knihy na předvánoční nabídku. Zástupy fanoušků neopakovatelného humoru Andrzeje Pilipiuka se už netrpělivě třesou na další dobrodružství Jakuba Vandrovce. Dosud poslední svazek nese sympatický název Homo špiritusus, ale už teď vám můžeme slíbit hromadu dalších autorových knih na příští rok. Neméně příznivců má u nás i americký autor Dan Simmons, který se tentokrát vrátí ke své roli ponurého prince hororu v románu Děti noci, který v jeho druhém vydání přeložil Milan Žáček. Oba mistři žánru jsou u nás již zavedení a oblíbení, ovšem do budoucna se jim v popularitě jistě vyrovná i Robert M. Wegner, polský autor knihy Sekera a skála; Meč a žár, který dokazuje, že genialita polských fantasy tvůrců se zcela určitě neomezuje pouze na Andrzeje Sapkowského!