Istrocon/Parcon/Comics Salón 2012 – Pohľad fanúšika

Istrocon/Parcon/Comics Salón 2012 – Pohľad fanúšika

Celý napätý stojím v dlhočiznom rade pred už dôverne známou šedivou budovou Istropolisu a čakám, kedy sa jeho brány s veľkou slávou otvoria. Konečne totiž nastal dlho očakávaný highlight môjho septembra a ja doslova prahnem po tom, aby som sa už po štvrtý krát mohol ponoriť do trojdňového ošiaľu nefalšovanej fanboyovskej atmosféry.

To nejlepší z narozeninové soutěže a vítězové

To nejlepší z narozeninové soutěže a vítězové

Stejně jako každý rok, ani letos nemohla při příležitosti 11. narozenin Fantasy Planet chybět speciální soutěž s netradičními pravidly a větším než obvyklým množstvím cen. Vaším úkolem bylo napsat nám svůj nejfantastičtější zážitek, popsat svůj vztah k české fantastice či se s námi podělit o vašeho nej fantasy hrdinu. A protože jste se k tomu většinou postavili velmi zajímavým a kreativním způsobem, rozhodli jsme se s vámi o výběr toho nejlepšího podělit.

Soumrak marinendských legend

Série Amatérské povídky.
Hanina Veselá se u nás prezentovala už několika zajímavými texty, které neunikly pozornosti našich čtenářů. Povídka, kterou publikujeme dnes, si svou pozornost vysloužila už od porotců Ceny Karla Čapka. V loňském ročníku jí přisoudili sedmé místo, proto se jen o fous nedostala do sborníku vítězných prací. Domníváme se, že by však neměla čtenáře minout a proto si povídku můžete přečíst na Fantasy Planet.

Dar z Metisy

Povídka vznikla na základě okamžitého nápadu, po shlédnutí stránek, věnovaných AS. Pro účely soutěže byla zasazena do Geraltova světa, ovšem pouze obecně. Příběh má vlastního hrdinu a svá dobrodružství prožívá časově asi sto až sto padesát let po slavné éře zaklínačů. Postava rytíře Mariena z Merlotu, existuje už řadu let, ale nutno dodat, že teprve osvěžující příběhy AS dodaly jeho životu ten správný náboj inspirace. V současné chvíli již existují další rozpracované náměty, které mohou navazova

David Eddings – Belgariad

Asi nejslavnější Eddingsova sága. Tato pentalogie ovlivnila spoustu dalších spisovatelů, o čtenářích nemluvě. Myslím, že ji mohu s klidem doporučit, i když osobně si nemyslím, že by byla zas tak úplně dokonalá. Posuďte sami….