Rádio Svobodný Albemuth – Dick Philip K.

Tenkrát byl Fremont nezkušený a zapšklý hulvát s těstovitým obličejem, huňatým obočím a černou ulíznutou mastnou patkou. Násilná smrt předních politických kádrů Spojených států, údajně z rukou pomatenců jednajících na vlastní pěst, měla jediný účel – zařídit, aby se k moci dostal Ferris F. Fremont. Jinak to ani nešlo. Začal v roce 1963 a ve chvíli, kdy se Lyndon Johnson stáhl z politiky, měl volné pole působnosti. Muži, který nemohl s nikým soupeřit, žádní soupeři nezbyli.

Převtělení Timothyho Archera – Dick Philip K.

Hlavní hrdina románu, Timothy Archer, je episkopální biskup. Muž víry, která však není konzervativní a neměnná. Archer neustále hledá, znovu a znovu definuje svůj pohled na svět a Boha. Jeho cesta je plná pochybností a neustálého ztrácení, ale i nalézání. Cesta, kterou sledujeme prostřednictvím vzpomínek jeho snachy Angel.

Božská invaze – Dick Philip K.

Ta planeta ani nemá jméno. Je to prostě číslo. Žijete si zde svůj prostý život. Sám ve svém dómu. Kontakty s dalšími lidmi, nebo snad s místními domorodci, jsou minimální. Ani je neznáte, sousedy i domorodce. Ne doopravdy. Váš svět, to jste vy sám a nahrávky pěvecké hvězdy Lindy Foxové. A pak se vám do vysílání nabourá místní bůžek Jáh, o nejbližší sousedce se dozvíte, že umírá, a před vámi je cesta, kterou musíte vykonat, a poznání, které musíte přijmout.

Rádio Svobodný Albemuth

Rádio Svobodný Albemuth

  • Autor:
  • Nakladatelství: Argo
  • Cena: 238 Kč
  • Vyšlo: 1. 2. 2009

Philip K. Dick se ve svém románu, který vznikl v roce 1976, ale publikován byl až po autorově smrti, vrací k tématu svých vrcholných děl Valis a Temný obraz. Vystupuje tu hrdina……

Číst více