Proklatý – Kevin Hearne

Proklatý – Kevin Hearne

Ne vždy si zabitím keltského boha pomůžete k lepšímu životu. Protože takovým činem na sebe také přivoláte pozornost ostatních bohů, kteří vám buď budou chtít jít po krku, nebo se s vámi budou snažit uzavřít všelijaké dohody. Zkrátka se přes noc stanete, tak trochu nechtěně, celebritou. Což v praxi znamená, že na nějaké žití v klidu a míru můžete rovnou zapomenout.

Praštěný – Kevin Hearne

Praštěný – Kevin Hearne

Zrzavý druid Atticus O’Sullivan se opět vrací na scénu, aby tentokráte, společně se svými přáteli i novými společníky, zatnul jednou provždy tipec největšímu praču*ákovi ze všech bohů, Thórovi. Jestli se mu to podaří či ne, se můžete dočíst ve třetím dílu Kronik železného druida, příslovečně nazvaném Praštěný.

Kroniky železného druida 2 - Proklatý

Kroniky železného druida 2 – Proklatý

  • Autor:
  • Nakladatelství: Laser
  • Cena: 279 Kč
  • ISBN: 978-80-7193-360-1
  • Vyšlo: 14. 11. 2012

Attiku O’Sullivanovi, poslednímu druidovi, jsou čarodějnice celkem ukradené. Přesto se chce k místnímu konventu zachovat hezky a podepsat vzájemně výhodnou dohodu o neútočení, ale v tom se počet čarodějnic v arizonském Tempe přes noc……

Číst více

Železný druid pozvedá Gaiin štít k obraně přírody

Příběhy Kevina Hearneho ze světa železného druida si již v našich luzích a hájích našli pěknou řádku přívrženců. Bohužel, ačkoliv o nich autor této recenze ledacos zaslechl, nikdy se nedostal k tomu, aby se do nich ponořil osobně – berte tento úvod tedy jako malou omluvu za neznalost, a zároveň jako vysvětlení, proč nedokážu zasadit povídky v knize obsažené do kontextu celého „světa“ a poskytnout obšírnější pohled na jejich celkový přínos.

Ediční plán nakladatelství Laser-books – listopad 2012 (PR)

Ediční plán nakladatelství Laser-books – listopad 2012 (PR)

Listopad nám pomalu končí, a tak je nejvyšší čas informovat čtenáře Fantasy Planet o chystaných novinkách nakladatelství Laser-books. Urban fantasy Proklatý, druhý svazek čím dál populárnějších Kronik železného druida se nám přesunul z říjnového edičáku, ovšem i tak ještě stihneme pár novinek. Milovníci klasiky se konečně dočkají třetí vesmírné odysey od Arthura C. Clarka (na čtvrtou vás snad nenecháme tak dlouho čekat). Ovšem největší pecku a letošní „překvápko“, tradiční to naše povyražení, jsme si připravili na samotný konec listopadu. Antologie Kniha hrůzy patří ke světovým událostem moderních dějin hororového žánru.

Předvánoční nadílka nakladatelů

Předvánoční nadílka nakladatelů

Zapátrali jsme v edičních plánech a přinášíme přehled toho, co čtyři silní hráči – Straky na vrbě, Laser-books, Fantom Print a Triton – na poli fantastiky chystají pro předvánoční trh. Můžeme se těšit na pokračování oblíbených sérií i samostatné knihy, očekávanou antologii i knihu, která vychází, slovy nakladatele, „po téměř desetiletém úsilí“.

Ediční plán nakladatelství Laser-books – září/říjen 2012 (PR)

Ediční plán nakladatelství Laser-books – září/říjen 2012 (PR)

Ačkoli je zvykem dívat se především do budoucna, není snad od věci připomenout rovněž knihy nedávno vydané, zvláště pokud hrozí nebezpečí, že by je snad mohl čtenář ve vzrůstajícím počtu knih uprostřed předvánočních prodejů přehlédnout. Jak už všichni víme, nabídka malého žánrového nakladatelství Laser-books je opravdu široká a pro lepší orientaci se dělí do mnoha edic a knižních řad, snad každý si tak v ní najde to své a v případě, že se vám nějaký titul opravdu zalíbí, není od věci podívat se i na ostatní knihy v dané edici. Všechny lze nalézt na nakladatelských stránkách www.laser-books.cz.