Nový rok ve znamení sci-fi

Nový rok ve znamení sci-fi

Rok 2016 bude pro seriálovou fantastiku podle všeho nesmírně úrodný. Krom mnoha rozjetých sérií nás proto čekají i série zcela nové, které se teprve začnou prát o své místo na výsluní. V lednu nám pak startuje hned několik nových sci-fi věcí!

“Mé knihy vznikají spíše jako filmy,” říká Kateřina Huňová

V dnešním rozhovoru se o svém knižním debutu Sladké sny vydaném nakladatelstvím Fantom Print rozpovídá česká autorka Kateřina Huňová, která se mimo jiné živí jako kreativní ředitelka reklamní agentury Zaraguza CZ a ve volném čase se věnuje cestování a nově také čtyřnohému příteli, tříměsíčnímu štěněti cavapoo, Jakeovi.

Operace Thümmel: úvod do světa Legie, který je v první řadě podařeným úvodem

V českém fantastickém rybníčku byla kolem nového projektu Legie spousta povyku, vířilo se bahýnko a index očekávání se šplhal do závratných výšin. A konečně je to tady – Operace Thümmel otevírá novou velkolepou space operu z dílny Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové! Nebo to všechno byly jen reklamní žvásty?

Marie Domská – vítězka Ceny Karla Čapka 2019 v kategorii novela chystá svoji první knihu!

Není to zas tak dávno, co jsme v recenzi Mloka, neboli souboru nejúspěšnějších povídek se soutěže Cena Karla Čapka chválili novelu Marie Domské Kchrat.
Netrvalo dlouho a Marie Domská připravuje svoji první knihu – sci-fi Kchrat – Ujasnit si hranice.
A my přinášíme kromě pár dalších informací také ochutnávku v podobě jedné z povídek!

Lord Dunsany: Polozapomenutý velikán fantastiky

Vážení čtenáři,
dnes vám přinášíme na naše poměry netradiční článek: vzpomínku na lorda Dunsanyho, člověka, o němž lze směle hovořit jako o pilíři žánru fantasy.
Za text děkujeme Markovi Skřipskému, autorovi knihy Ostravská mystéria a člověku kovanému v historii a politologii!

Pevnost 10/2019: Ve znamení (téměř) jednoho muže

A je to tu! Jedno z nejlepších ročních období se chopilo vlády a nabízí přesně tu správnou atmosféru pro sledování filmů a seriálů či čtení. Otázkou však zůstává: co si v záplavě veškeré té produkce vybrat? A právě od toho je tu říjnová Pevnost, aby svým čtenářům pomohla s orientací ve fantastických vodách.

1 2 3 13