Náhrobek

Série Amatérské povídky. Dnes si můžete užít první zveřejněnou povídku nových autorů. Jedná se o čistokrevnou fantasy a určitě mnoho z vás osloví nejen svou atmosférou.

Tessa Grattonová: Magie krve

Tessa Grattonová: Magie krve

Začalo to jednoduše. Nakresli kruh… dej doprostřed suchý list… posyp špetkou soli… zarecituj pár latinských slov… přidej kapku krve… To poslední zas tak jednoduché není, ale Sille Kennicotové to tak nějak připadá správné. Přitom v jejím životě nejde správně nic od chvíle, co příšerným způsobem zemřeli její rodiče. Udělala by všechno, aby odhalila pravdu o své rodině – dokonce zkusí i pár kouzel ze záhadné knihy, kterou jí někdo poslal, a prolije trošku krve.

Zeď

Zeď

Na závěr oslav našich 11. narozenin vám přinášíme povídku Petry Kubátové Zeď, která poprvé vyšla v březnovém čísle časopisu XB-1.

Čarodějové – Dann Jack (ed.) a Dozois Gardner (ed.)

Ve sborníku Čarodějové se setkáváme se jmény v našich končinách známými i méně známými. Platí však, že v šestnácti povídkách pravých čarodějů pera se obeznámíme s různými přístupy ke ztvárnění těchto klasických představitelů fantasy žánru. Nedivte se pak, že archetypu mága na obálce se podobá jen málo z nich.

Pohřbeni na Soldafaru I – Rečková Jana

V hlavnej úlohe kosa a kladivo. Nie, nie kosák a kladivo. Normálna kosa v bojovej úprave. Kladivo, ktoré lúska niečo väčšie a tvrdšie ako orechy. Plus dvaja ťažkí fešáci s jednou ľahkou devou. Cenu o Najlepšiu Fantasy 2000 nájdete na tejto adrese. Aj ja mám radšej iný druh fantasy, ale niekedy sa oplatí preskúmať neznáme krajiny.

Ukázka: Sarkofág v. 1.01

Po faustovském Klíči k oběma světům zavádí novinář a spisovatel Robert Blanda čtenáře do blízké budoucnosti, aby se soustředil na téma krize lidské identity v odosobněné a přetechnizované společnosti. Pro přesnější představu o charakteru a žánru díla přinášíme několik úryvků z textu.

Dvojitý oheň

Richard Šusta, debutující románem “Narka”, během psaní svého druhého románu “Dotek nulačasu” dokončil i jeden kratší příběh, který vám nyní přinášíme. Dvojitý oheň je nápaditá akční SF povídka.

1 2