Ulovte si své kvizony!

Malé nakladatelství Gnóm se rozhodlo vydávat malé knihy. Tedy, malé formátem, nikoliv svým obsahem. Ale kniha Na lovu kvizonů má oproti klasické produkci Gnómu i mnohá další specifika – už jen jméno Jakuba Němečka coby autora na obálce namísto obvyklého místa v kolonce překladatel je něco, co tu dosud nebylo…

Rozhovor s “Jekylem a Hydem” ukrytými v Kristině Waagnerové

Pro některé autory a autorky jsou rozhovory nutné zlo. Kristina Waagnerová, autorka knih Zlatá Grai a Dotek viatáru, se do zodpovídání našich otázek pustila s velkou vervou – a výsledkem je velmi živý a zajímavý rozhovor, který ukazuje, že o vlastním psaní a životě vůbec se dá mluvit se zápalem a nadhledem. Ostatně, posuďte sami.

Vesmírná Sága začíná

Vesmírná Sága začíná

Inter arma silent musae, říkali již staří latiníci. Leč, ve válce možná mlčí múzy, ale nemlčí láska. A díky tomu se začala psát i historie jedné vesmírné ságy, kterou nám přináší Brian K. Vaughan a Fiona Staples.

Rozhovor s Jindřichem Rohlíkem

Na jaře vyšla antologie s názvem Žoldnéři fantasie. Křtila se ve smíchovské knihovně na Conu na Vrbě a součástí křtu byla i ukázka tance zvaného tango. Proč? Protože kniha nese podtitul Tango s upírem. To je i téma nejlepší upírské povídky letošního ročníku „Sluneční kruh“, která skončila na třetím místě. Autorem je Jindřich Rohlík.