Festival fantazie 2013! Jaký byl?

Festival fantazie 2013! Jaký byl?

Počet navštívených přednášek: 10. Počet odpřednášených hodin: 7. Spotřebované pití: nepočítaně. Naspaných hodin za tři dny: 7 a půl. Naučil jsem se bartitsu, zopakoval si waltz a viděl jednorožce a poníky. Chotěbořský Festival fantazie jsem prožil naplno.

Pevnost 07/2013 + kniha Bohové nepřicházejí z hvězd

Pevnost 07/2013 + kniha Bohové nepřicházejí z hvězd

  • Autor:
  • Nakladatelství: Ing. Kristina Nowakowska + Triton
  • Cena: 129 Kč
  • ISBN: 978-80-7387-694-4
  • Vyšlo: 4. 7. 2013

Knižní přílohou Pevnosti jsou nyní tři klasické sci-fi novely, jakých je v současnosti na trhu málo. Kdo rád klasiku, přijde si na své, kdo netuší, co je klasika, dozví se. Ideální……

Číst více
Parcon trochu jinak (a lépe)

Parcon trochu jinak (a lépe)

Několik posledních Parconů trpělo nedostatkem návštěvníků a ne zcela zvládnutou organizací, na letošní rok byla proto Václavem Pravdou a jeho týmem naplánovaná velká chotěbořská resuscitace. Neproběhla úplně na jedničku, a kdo ví, jak to s naším národním conem bude od roku 2013 dál, ale snad nikdo návštěvy Chotěboře na konci léta nelitoval – letošní Parcon byl totiž rozhodně příjemným a zajímavým zážitkem.

Polemika: Úvaha o nevděčnosti a lenosti

Polemika: Úvaha o nevděčnosti a lenosti

Jsme nevděční. My, fanoušci fantastiky. Důkazů jsou mraky a jistě budete mít svých vlastních příkladů dost. Pojďme se ale podívat na jednu speciální nevděčnost – na lhostejnost a na to, jak rychle zapomínáme na tradice. Může za to Facebook? Mimozemšťani? Nebo co sakra?