Kryokomby - Lois McMaster Bujold

Kryokomby – Lois McMaster Bujold

Talpress vydal další díl vorkosiganské ságy, kterým se Lois McMaster Bujold po delším časovém odstupu vrací k dobrodružstvím Milese Vorkosigana. S Milesem jsme se naposledy setkali v románu „Diplomatická imunita“, kdy byl čerstvým ženáčem a očekával narození prvních potomků. Nyní má už čtyři vlastní děti a jako císařský auditor má před sebou další zapeklitý případ. O to zapeklitější, že ho musí řešit mimo hranice císařství.

Diplomatická imunita

Diplomatická imunita

  • Autor:
  • Nakladatelství: Talpress
  • Cena: 279 Kč
  • Vyšlo: 9. 12. 2008

Kdesi ve vzdáleném koutě vesmíru obývaném rasou čtyřruček byla kvůli násilnému incidentu barrayarského důstojníka zadržena barrayarská obchodní flotila včetně doprovodných lodí. Taková situace vyžaduje, aby ji přijel řešit císařský auditor,……

Číst více

Historie moderní science fiction #8: 2002

Při pohledu na přehled SF románů z roku 2002 vás možná napadne, že do češtiny bylo zatím přeloženo opravdové minimum, konkrétně Stínové loutky od O. S. Carda. Naštěstí Triton připravuje sérii R. J. Sawyera, Polaris vsadil na Neala Ashera a Laser se zajímá o díla Johna C. Wrighta, M. Johna Harrisona či Allena Steela, nemluvě o Miévillovi. A samozřejmě nezapomeňme na Talpress a slušně rozjetou sérii Lois Bujoldové. Prostě, čekají nás dobré časy!