Novoroční soutěž FP o 15 cen jde do finále - UKONČENO

Novoroční soutěž FP o 15 cen jde do finále – UKONČENO

Ještě čtyři dny můžete soutěžit v naší velké novoroční soutěži, v níž rozdáváme patnáct skvělých knižních a komiksových cen. Co pro to musíte udělat? Zamyslet se nad tím, jaké loni vydané knihy a komiksy vás nejvíc okouzlily, a poslat nám váš top pět. Neváhejte – soutěžení ještě nikdy nebylo tak zábavné! 🙂

Paper Girls 3: Ne až tak epické završení trilogie z pera Briana K. Vaughana

Holky z Kamenitého potoka jedou do finále. Máca, Tiff, KJ a dokonce ani Erin nejsou žádná ořezávátka. Od doby, kdy rozvážely výtisky Clevelandského strážce toho díky válce cestovatelů v čase, kteří jim tak děsně zkomplikovali život, uběhlo hodně vody. Zatímco v díle prvním se dostaly až do apokalypsou zasaženého světa roku 2016 a ve druhém díle se propadly až do prehistorických časů, kdy byl Kamenitý potok jen pravěkou vesnicí, závěrečná kniha je zavede do Clevelandu daleké budoucnosti. A protože jde o díl závěrečný, všechny zamotané dějové linky se v něm hezky propojí a uzavřou.

PR: Na Tahu už od roku 2020

Projekt Na Tahu je již nějakou dobu stálicí českého fantasy internetu. Představil se v roce 2020 během první koronavirové karantény, kdy začal se streamovaným dračím doupětem (D&D) a jejich pořad Věčné duše si získal mnoho fanoušků. Od té doby ovšem projekt zaznamenal mnoho změn. Jednou z nich byl přesun z on-linového videohovoru do živého hraní před kamerami ze studia. V říjnu 2020, tak kluci a holky z projektu pravidelně ukazovali hrdinské příběhy jejich postav stovkám diváků na českém internetu. Studio jim bylo zapůjčeno jejich partnerskou společností MediaRealms, za což jim patří ohromné díky. Bez nich by pořady Na Tahu ještě dlouho nebyly v takové kvalitě jako nyní. Ovšem co je nyní? Kam se Projekt Na Tahu od té doby posunul?

Ghúlské dobrodrůžo po šesté

Tahle drsnější série, určená spíše pro mladší, rozhodně patří k tomu podařenějšímu, co náš trh momentálně nabízí a menší počet svazků (původní série má 13 knih) indikuje, že by kvalita mohla vydržet ještě minimálně pár dalších knih. Ta nejnovější noří Kena Kanekiho ještě hlouběji do světa lidožravých ghúlů a nesnaží se o žádné přikrášlování. Je to svět plný zla a nespravedlnosti. A hlavní hrdina si toho je čím dál víc vědom.

Zrození pistolníka: První krůčky k Temné věži

Těžko říct, pro koho tahle převyprávění starších příběhů vlastně jsou. Pro nováčky je asi lepší sáhnout po původním díle a nenechat si zážitek předem filtrovat imaginací někoho jiného. Skalním fanouškům zase budou chybět věci, které se ztratily v překladu. Temná věž od Marvelu přesto dobře poslouží oběma skupinám, říkáme díky.

Aleš Kot: Zero 3

Odchodem z Agentury práce pro Edwarda Zera ani zdaleka nekončí. A tím pádem ani pro čtenáře série Zero, kterou v americkém nakladatelství Image Comics rozjel úspěšný český scénárista Aleš Kot a jejíž třetí knihu s podtitulem Vlčí něha vydalo nakladatelství Crew.

1 2