Lovci monster: Fantom: V Čechách nám strašit nebude!

Strašidla, děsové a běsové mají v Čechách tradici. A myslíte, že si toho někdo ze zahraničních spisovatelů všimnul? Světe div se – i když jich nebylo mnoho, odpověď zní ano. Mimo jiné třeba Larry Correia, autor populární akční série Lovci monster s. r. o., který ve své knize stvořil českou jednotku lovců nazvanou Fantom. A pak Fantom začal žít vlastním životem. Jakub Mařík s Martinem Fajkusem dali dohromady celou sbírku povídek o českých lovcích z per ryze českých autorů, což je něco, co nám bez přehánění závidí celé početné Correiovo fanouškovské univerzum!

Pevnost 03/2023

A je tady další číslo Pevnosti, tentokrát s pořadovým číslem tři. A jaká je březnová nabídka? Inu, jako obvykle výživná a dostatečně pestrá, aby nikdo ze čtenářů neostrouhal a neodešel s prázdnou. Některé sekce jsou tento měsíc možná štíhlejší než obvykle, ale to ani v nejmenším nevadí, jelikož množství kompenzuje kvalita kousků, jimž věnovala pevnostní posádka pozornost. Pokud pochybujete, pak se připojte k menšímu prolistování tohoto čísla.

Martin Paytok – Láska, smrt a všechno zlý

Martin Paytok debutoval gangsterkou ve stylu Guye Ritchieho Prokletí pro všechny (Epocha, 2021). V té se mu podařilo spojit horor s detektivním příběhem z drsné školy. Od té doby se věnoval především povídkám, které vyšly ve sbornících a antologiích Lovci monster Fantom, Krev, monstra a cukroví, Krásky a vetřelci: Pulp stories a dalších. Skoro všechny jeho dosavadní texty spojovala autorova láska k detektivkám, nejinak je tomu i v novince Láska, smrt a všechno zlý. Ta už v anotaci avizuje Agathu Christie střihnutou hororovou poetikou Guillerma del Tora, a není daleko od pravdy.

Otázky pro Marka Bergera a Ondřeje Kavalíra, tvůrčí tým komiksu Octobriana

Pro velkou část čtenářů bude první ryze česká superhrdinka, Octobriana, velkou neznámou. A právě proto jsme se rozhodli vyzpovídat osoby nejpovolanější, Marka Bergera a Ondřeje Kavalíra, kteří dali téhle hrdince „novodobou“ slušivou komiksovou podobu. Dozvíte se, kolik za tím vším stálo práce a bádaní, proč není Octobriana „tuctovka“ jako hrdinové z Marvelu a DC i jaké má tvůrčí duo plány do budoucna.

1 2 3 848

Nové knihy v eshopu